FAQ's

Algemeen

Afhankelijk van uw huidtype, kan je kiezen tussen onze reinigers in gelvorm. Je kan zelfs onze Daily Cleanser gebruiken en combineren met het Micellair Water, dat kan gebruikt worden door alle huidtypes. Om te hydrateren:- onze Balance Mattifying Cream is een goede keuze voor een vette huid, terwijl de Oxygen Moisture Cream ideaal is voor een normale huid. Het is aangeraden het hele jaar door zonnebescherming te dragen. Als je graag een bescherming draagt dat hydrateert, een anti-oxidant werking heeft, camoufleert en beschermt tegen de zon, dan raden wij de CC Complete Cream SPF 30 aan. Alle producten van Youth Lab zijn dermatologisch getest, vrij van parabenen, gluten en andere aggressieve agentia. 

Elke zwangerschap en vrouw is uniek, dus het is altijd best om jouw dokter te raadplegen en na te vragen welke ingrediënten mogen gebruikt worden op basis van jouw lichaam en noden.

Je raadpleegt best jouw dokter om na te vragen welke ingrediënten geschikt zijn voor jou, op basis van jouw lichaam en noden.

De Wrinkles Erasure Cream is een 24-uur werkende anti-ageing crème die de eerste tekenen van veroudering aanpakt. Deze kan gebruikt worden vanaf 30 jaar, alsook door alle huidtypes. De crème kan ‘s ochtends en ‘s avonds gebruikt worden en zal de huid intens hydrateren, de huid steviger maken en op de fijne lijntjes werken. De crème geeft een mooie glow aan de huid. Het gebruik van de Daily Sunscreen SPF 50 (getint of niet-getint) is ook aangeraden. Deze is beschikbaar in een gel-vorm, voor een meer vette huid. Voor een jongere huid, raden we de CC Complete Cream SPF 30 aan. Deze gaat camoufleren, hydrateren,  anti-oxiderend werken, stevigheid brengen en ook op de eventuele pigmentvlekken werken.

De Wrinkles Erasure Cream is een 24-uur werkende anti-ageing crème die de eerste tekenen van veroudering aanpakt. Deze kan gebruikt worden vanaf 30 jaar, alsook door alle huidtypes. De crème zal intens hydrateren, de huid verstevigen, fijne lijntjes aanpakken en een jeugdige gloed geven aan jouw huid. De Restoring Serum heeft een crème textuur en kan ook gebruikt worden, ofwel als enige product, ofwel in combinatie met de crème.

De Balance Mattifying Cream is geschikt voor een vette, acnehuid. De crème zal het talgniveau reguleren, maar ook hydrateren en anti-oxidatief werken. Verwijde poriën worden opnieuw vernauwd. 

Dit wil zeggen dat de hoeveelheid van Natural Moisturizing Factors (NMF) in jouw huid, verstoord is. NMFs zorgen ervoor dat jouw huid voldoende gehydrateerd is en dat allergenen moeilijk kunnen binnendringen. Dit kan gebeuren doordat je een reiniging gebruikt dat niet geschikt is voor jouw huidtype, of dat er bestanddelen in de reiniging zitten die jouw huid irriteren. Deze aggressieve bestanddelen respecteren de pH van jouw huid niet (vb. SLS, SLES). De producten van Youth Lab respecteren altijd de pH van de huid (5-5,5) en bevatten biomimetische bestanddelen die enorm lijken op de NMFs van de huid zoals Natrium-Lactaat, Ureum, Fructose,.. Zodat jouw huid ten alle tijden gehydrateerd is. 

Voor een normale tot droge huid, is een aanvullende hydraterende crème noodzakelijk. Om zeker te zijn, breng je eerst de serum aan. Indien na enkele minuten uw gezicht droog aanvoelt, breng je best een aanvullende hydraterende crème aan. Onze Restoring Serum is een serum-crème dat voor sommige mensen voldoende is om de dag door te komen.

In dit geval is de Firmness Body Cream voldoende, aangezien deze een verstevigende, lipodialytische en hydraterende werking heeft en werkt tot de 2e graad cellulitis.

Onderzoek zegt ons dat we onszelf een heel jaar door moeten beschermen met zonneproducten, aangezien we zowel aan directe en indirecte zonnestralen blootgesteld worden. Gedurende de wintermaanden of in een stadscentrum is een iets lagere SPF-bescherming wel voldoende, zoals bijvoorbeeld met onze CC Complete Cream SPF 30. Let op, als we onszelf dagelijks langdurig aan de volle zon gaan blootstellen, is een SPF van 50 aangeraden.

Onze multifunctionele CC Complete Cream SPF 30 is een veilige keuze om doorheen het hele jaar te gebruiken, maar ook als je in een drukke stad woont. Het biedt zonnebescherming met een SPF van 30 en kan make-up vervangen aangezien het imperfecties maskeert.

De getinte zonnecrèmes van Youth Lab, bevatten kleurstoffen die de onaangename witte tint maskeert die de meeste zonneproducten achterlaten. Bovendien reflecteren ze licht en geven ze onze huid een natuurlijke teint. 

De zonneproducten van Youth Lab bevatten hydraterende ingrediënten die ook focussen op anti-ageing. Op die manier is het gebruiken van een extra hydraterende crème niet noodzakelijk. Toch zien we dat de normale tot droge huid in de zomer makkelijk dehydrateert. In dat geval is een extra hydraterende crème aangewezen. Voor een licht resultaat, kan je ook de Restoring Serum combineren met een zonneproduct.

Vanaf de leeftijd van 25-30 jaar, heeft de huid de volgende noden: hydratatie, oogverzorging en het aanpakken van de eerste lijntjes en rimpels. Deze zaken kunnen aangesproken worden met een uitgebreidere hydraterende crème met anti-oxidanten en anti-ageing ingrediënten die de tijd tegenhouden. Voorbeelden van producten zijn Balance Mattifying Cream, Oxygen Moisture Cream en Deep Moisture Cream. Vanaf de leeftijd van 30-40 jaar, wordt er meer gefocust op de hydratatie, oogverzorging en anti-ageing. De ideale producten hiervoor zijn de Wrinkles Erasure Cream, Wrinkles Erasure Cream for eyes en de Restoring Serum. 

Onze formules bevatten natuurlijke, plantaardige en bio-compatibele actieve ingrediënten die ontwikkeld zijn in ons laboratorium en die elk een moleculaire structuur bevatten die ons lichaam herkent als lichaamseigen. Op die manier kunnen de ingrediënten tot in de stratum corneum dringen en zo maximaal hun effect uitoefenen. 

Onze zonneproducten kunnen gebruikt worden vanaf de leeftijd van 12 jaar. 

Onze producten zijn niet getest op dieren en we letten er op dat onze afzonderlijke grondstoffen ook niet getest worden op dieren. Al onze kwaliteitstesten, in vivo, worden uitgevoerd door vrijwilligers, onder toezicht van een dermatoloog. Al onze producten zijn geschikt voor vegans aangezien geen enkele van onze producten dierlijke bijproducten bevatten, alsook vrij zijn van parabenen, gluten en SLS/SLES. 

De producten van Youth Lab worden dermatologisch getest. Toch toonden de patch test dat er een minimaal risico op irritatie is. De corresponderende testen zijn niet toegepast op mensen met deze huidaandoeningen, maar producten voor de droge huid kunnen in dit geval wel aangewezen zijn. In elk geval raden wij aan om met deze huidaandoeningen naar de huidarts te gaan.

Rosacea is een chronische aandoening, gekenmerkt door regelmatie opflakkeringen die zich uiten als blozen, aanhoudende roodheid, puistjes en intense spataders. Ter aanvulling van de individuele behandeling, wordt aangeraden een dagelijkse verzorging te gebruiken met een lichte textuur zoals de Oxygen Moisture Cream. Als zonnebescherming kan de Daily Sunscreen Cream (niet-getint) gebruikt worden. Vraag altijd na bij de huisarts voor de zekerheid.

Wat betreft de reiniging, raden we de Daily Cleanser gel aan voor droge en normale huid, of de Oxygen Cleansing Milk, welke voor nog een gevoeligere huid is. Om te hydrateren, raden we de Oxygen Moisture Cream aan voor normale huid. Ter aanvulling hiervan raden we het intensief hydraterende Thirst Relief masker aan. Dit masker kan je zelfs als alternatief voor een nachtcrème gebruiken. De CC Complete Cream SPF 30 is ook een optie aangezien het rood- en onzuiverheden camoufleert, alsook hydrateert en onze huid beschermt tegen de zon. De CC Complete Cream voor de ogen, biedt een lichte dekking en verzorgt de gevoelige zone rondom de ogen. De Daily Sunscreen Cream SPF 50 (niet-getint) is ideaal om de huid te beschermen in meer veeleisende omstandigheden.

Er wordt veel gezegd over het gebruik van siliconen in producten, maar eigenlijk is er geen wetenschappelijke contra-indicatie dat bewijst dat ze schadelijk zijn voor onze gezondheid en huid. Bij Youth Lab worden alle ruwe en afzonderlijke grondstoffen eerst getest op veiligheid en in het geval dat er siliconen worden gebruikt, wordt gekeken de welke veilig zijn en de beste impact hebben op onze formules. Het grootste nadeel aan siliconen is dat ze een lage biologische afbreekbaarheid hebben en ze dus minder goed zijn voor het milieu. 

Eerst en vooral moeten we vermelden dat een allergische reactie eigen is aan de immuunrespons van elk individu. Deze is dus anders voor elke persoon. Dit wil zeggen dat, wanneer een product geen allergische reactie veroorzaakt bij persoon X, het dit wel nog altijd kan doen bij persoon Y. Het is onmogelijk om bij elke persoon te gaan testen, maar we kunnen wel garanderen dat onze producten niet getest zijn op dieren, vrij zijn van parabenen, gluten en petroleumderivaten.

De volgende 3 producten bevatten nanopartikels: Body Guard Spray SPF 30, Daily Sunscreen Cream SPF 50 (normale-droge huid), Daily Sunscreen Gel SPF 50 (vette huid)                                       

Er is geen enkel product van Youth Lab dat tegenaangewezen is bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Aangezien elke vrouw anders is, en de zwangerschaps- of borstvoedingperiode toch een belangrijke periode in iemand haar leven is, raden wij aan altijd een arts te raadplegen op voorhand. Deze kan op basis van de productformule advies geven omtrent het gebruik ervan.

Ja, alle producten van Youth Lab zijn geschikt voor vegans. Ook bevatten ze geen gluten.

Neen, onze producten bevatten geen gluten.

Over YOUTH LAB. producten

De Wrinkles Erasure Cream, alsook de Wrinkles Erasure Cream voor de ogen, kunnen gebruikt worden voor alle huidtypes vanaf 30 jaar. Voor een intensiever resultaat, raden we aan deze te combineren met de Restoring Serum.

De CC Complete Cream bevat natuurlijke pigmenten die zich aanpassen aan de kleur van de huid, wat zorgt voor een natuurlijk mat effect. Breng het product goed aan totdat het geheel geabsorbeerd is. TIP: wil je toch een lichtere kleur bekomen, kan je jouw eigen dagverzorging (kleurloos), mengen met de CC Complete Cream. Let op: het resultaat kan wel wat anders zijn bij mensen met een heel bleke of net heel donkere huid.

Het serum richt zich tot vrouwen vanaf 30 jaar. Het serum onderhoudt de metabolische functies van jouw huid, om zo een jeugdige glow te bekomen. Het werkt op de fijne lijntjes en rimpels, alsook op kleine imperfecties en pigmentatievlekken dankzij de gestabiliseerde vitamine C.

De multifunctionele CC Complete Cream SPF 30 bevat natuurlijke pigmenten die zich aanpassen aan de kleur van elke huid. De formule is ontwikkeld om imperfecties en roodheden te camoufleren, maar ook om te hydrateren en pigmentvlekken en sproetjes aan te pakken. Dit omwille van de anti-oxidanten en vitamine PP in de formule. Het is een ideaal product voor dagdagelijks gebruik, of om als basis te gebruiken voor make-up.

De Daily Cleanser is een reinigende, schuimende gel dat make-up, ook waterproof, heel effectief verwijdert. Het irriteert de ogen niet en respecteert de pH van de huid. Het bevat geen aggressieve agentia zoals SLS en SLES. 

De CC Complete Cream voor een vette huid is zeker geschikt voor de huid met neiging tot acne. De samenstelling is niet irriterend of belastend voor de huid. Het is een getinte, hydraterende crème, dat enerzijds uniform zal camoufleren, maar ook het sebumgehalte zal reguleren, zal mattifiëren en de huid zal beschermen tegen UV-straling. 

Zeker en vast! Het is een multifunctionele crème dat fytosterolen bevat om de huid meteen te hydrateren, alsook voor een langere tijd. De crème herstelt de elasticiteit van de huid. Het bio-actieve plantenextract Uniluscent, geeft een mooie gloed aan de huid.

Ja! De crème biedt een uniforme dekking en kan makkelijk gebruikt worden in de plaats van een foundation. Het kan ook gebruikt worden als basis voor meer intense make-up, aangezien de crème de huid langdurig hydrateert. 

Of er frequent of minder frequent moet hernieuwd worden, hangt af van de noden van uw huid en van uw levensstijl. De formule is erg stabiel, maar niet waterproof. Als uw huid de hele dag aan intensieve zon wordt blootgesteld, hernieuwt u het best elke 2 uur.

De Check-Matte wordt best aangebracht op een gereinigde huid, voor elk ander product (hydraterend crème, serum, zonnecrème, make-up,…). Het vervangt een primer en gaat het sebumgehalte reguleren, verstopte poriën vrijmaken en hydrateren. Indien je doorheen de dag een vette glans ziet in bepaalde zones, kan je jouw make-up verversen en het sponsje gebruiken dat bij onze Check-Matte zit. Door met dit sponsje op de huid te deppen, ga je de zone in kwestie mattifiëren.

Wanneer je voelt dat het sponsje niet goed bevochtigd wordt (je voelt het product niet op jouw gezicht). Dat is het teken dat je moet bijvullen. Hiervoor is de Check-Matte refiller beschikbaar (tube van 12ml). Hef het Check-Matte kussentje omhoog en vul bij. Doe dit tot de basis oppervlakte helemaal bedekt is.

Vitamine C is essentieel in de werking van het Restoring Serum aangezien het verkleurringen normaliseert. Toch is de rol van het product niet erg groot als de stabiliteit van het vitamine niet kan gegarandeerd worden. Het is van belang te weten dat Youth Lab een gestabiliseerde, lipofiele vorm van vitamine C gebruikt, die actief werkt tegen rimpels en huidverkleuringen. Dit is het doel van dit product!

Uiteraard geven deze producten betere resultaten als je ze combineert. Breng eerst de serum aan. Eens deze geabsorbeerd is, kan je de Body Cream aanbrengen. Het serum gaat echt op de appelsienenhuid werken (cellulitis). De crème gaat verstevigend & hydraterend werken. Een andere optie is om het serum ‘s ochtends aan te brengen en de crème ‘s avonds.